Musisz wiedzieć, że paczki z porcelaną pakujemy PANCERNIE :) Możesz być spokojny. Paczka dojedzie w całości. Bierzemy za to pełną odpowiedzialność. Zapraszamy na zakupy :)
665 552 935porcelanownia@porcelanownia.pl
Nowości
Dalia Biała C001 - Waza - Ćmielów
Dalia Biała C001 - Waza - Ćmielów

199,00 zł

szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Brytfanna ? A po co ? - 20.07.2018 0

Dlaczego warto wybrać odpowiednią brytfannę?

Twoją pasją jest gotowanie? A może wręcz przeciwnie, uważasz że masz do pichcenia dwie lewe ręce? Tym bardziej zaopatrz się w dobrej jakości brytfannę. Dzięki niej obiad w zasadzie „robi się sam”. Tego typu naczynie do zapiekania jest szczególnie cenne, jeżeli spodziewasz się gości i nie chcesz spędzić całego dnia na przygotowywaniu potraw.

Brytfanna to idealna propozycja do przygotowywania wszelkiego typu zapiekanek warzywnych i mięsnych, z dodatkiem na przykład makaronu. Jest świetna do serwowania lasagne oraz musaki. Do tego typu potraw najbardziej odpowiednia jest brytfanna żeliwna. Jest ona dosyć ciężka, ale także dekoracyjna, można ją postawić bezpośrednio na stole. Dodatkowo powłoka ceramiczna zapobiega przywieraniu potrawy i ułatwia jej nakładanie na talerze. Jednocześnie materiał żeliwny świetnie rozprowadza ciepło, a więc danie upiecze się równomiernie, do tego trzyma temperaturę. Taki produkt to na przykład brytfanna Korkmaz Casterra (https://www.porcelanownia.pl/pl/p/Brytfanna-zeliwna-prostokatna-35cm.-Korkmaz-Casterra/1691).

Brytfanna aluminiowa z przykrywką, na przykład marki Lacor (https://www.porcelanownia.pl/pl/p/Brytfanna-aluminiowa-Lacor-6%2C3-l./2994) to rozwiązanie wprost stworzone dla osób bardziej zaawansowanych w gotowaniu, przygotowujących różne mięsne i wegetariańskie wariacje na temat ratatouille. Jej zaletą jest możliwość wykorzystania jej jako garnka (także na płycie indukcyjnej), a następnie zapieczenia potrawy w tym samym naczyniu. To szczególnie przydatne dla potrawek, których proces gotowania jest czasochłonny.

Brytfanna ze stali nierdzewnej z grillowym dnem jest ciężka i solidna. Można przy jej pomocy przygotować potrawy z zapachem wędzenia nawet w środku zimy. Dodatkowo będą one również dietetyczne, ponieważ taki rodzaj brytfanny pozwala na wykonanie potraw z minimalną jedynie ilością tłuszczu. Znakomicie nadaje się do szykowania mięs, także tych ciężkich, czerwonych, które zachowają wszystkie swoje soki i smak w środku. Na przykład Elo Barbecue (https://www.porcelanownia.pl/pl/p/Elo-Barbecue-Brytfanna-prostokatna-ze-stali-szlachetnej-31-x-25-cm./2963).

Potrzebujesz naczynia wielofunkcyjnego? W takim razie idealnym wyborem dla Ciebie jest brytfanna Ecompact Energy marki Silit (https://www.porcelanownia.pl/pl/p/Brytfanna-Ecompact-Energy-Black-jeden-wklad-Silit/2738). Zawiera ona system do pieczenia i gotowania na parze ecompact. Dzięki niemu możliwe jest gotowanie na parze i pieczenie w jednym naczyniu. Termometr na pokrywie pozwala na zachowanie pełnej kontroli procesu gotowania i pieczenia. To rozwiązanie skierowane w stronę osób chcących odżywiać się zdrowo, postawić na mniej kaloryczne potrawy. Wybór brytfanny być może nie jest gwarantem sukcesu, ale z pewnością jest krokiem w dobrą stronę.

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl